5 redenen waarom Afrika ieders hart steelt

Voor diegene die al eens een Afrikaans land hebben bezocht komt het vast bekend voor… Als je eenmaal bent geweest dan blijft dit continent je boeien en wil je alleen maar meer! Maar waarom is dat zo?

1 – Overweldigende Afrikaanse landschappen

Als je een reis maakt doe je dat vaak om te kunnen genieten van natuurgebieden die we in Nederland niet hebben. De Afrikaanse landschappen zijn prachtig en vooral heel divers. Van tropisch regenwoud tot woestijn, van savanne tot aan moerassen en van dramatische bergpartijen tot ruige kustlijnen, het is er allemaal! In veel Afrikaanse landen is de natuur heel divers en uitgestrekt. Kijk hier om te bepalen welk(e) land(en) het beste passen bij jouw reiswensen.

2 – De beste wildlife ter wereld vindt je in Afrika

Op geen ander continent vindt je zoveel geweldige wildlife als in Afrika. Het is een magisch gevoel om een olifant in zijn natuurlijk habitat te zien, om leeuwen te zien jagen of luipaarden in bomen zien te klimmen. Dit is de natuur op zijn best. Heb je de Big5 al eens gespot? Dan zijn er nog zoveel andere bijzondere dieren die je kunt zien. Het zien van de wildlife is een onbeschrijfelijk geluksmomentje.

3 – De vriendelijke en vrolijke Afrikaanse mensen

Zingende vrouwen, muziek op elke hoek van de straat, lachende en pratende mensen overal: dat is Afrika! Het lijkt haast of chagrijn hier niet bestaat. Mensen zijn ontspannen en vrolijk, en dat terwijl veel mensen maar weinig hebben. In veel Afrikaanse culturen wordt bij de dag geleefd, voor ons westerlingen is het heerlijk om in een relaxte (niet gehaaste) wereld vakantie te vieren. Mensen zijn vriendelijk en zullen ook in veel gevallen je proberen te helpen als dat nodig is.

4 – De interessante Afrikaanse culturen

Wie aan Afrika denkt heeft ook al gauw verschillende Afrikaanse stammen in zijn hoofd. Deze zijn dan veelal ook erg fascinerend en kennen een hele pure manier van leven. Maar ook de niet zo bekende culturen zijn super interessant en van elke andere cultuur kun je sowieso altijd wat leren. Sta er voor open en ontdek hoe andere mensen leven.

5 – Het heerlijk Afrikaanse klimaat

Vaak gaan we toch ook op vakantie op zoek naar mooi weer. Daar ben je op het Afrikaanse continent uiteraard voor aan het juiste adres. De zon schijnt (bijna) altijd en daardoor is het vaak goed toeven. Er zijn maar een aantal maanden waarop in sommige landen in Afrika het wat fris kan zijn, er zijn meer maanden waarin het voor het leuke wat te heet is. Wanneer je het beste kan reizen lees je hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: