Kan ik weer reizen met Ga-Afrika?

Covid-19 heeft van alles op zijn kop gezet, zo ook de reiswereld. Gelukkig kan er weer steeds meer! Maar er leven natuurlijk ook allerlei vragen, want je wilt graag veilig en met een gerust gevoel op reis.

Reizen naar Afrikaanse landen, kan dat nu eigenlijk wel?
Laat mij voorop stellen dat er goed gereisd kan worden naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Coronamaatregelen worden over het algemeen goed nageleefd en de coronasituatie wordt gemonitord en op basis daarvan regelmatig op- of afgeschaald in de maatregelen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de landen en daarom is er voldoende aandacht voor gezond reizen. Veel toeristen geven zelfs aan dat ze zich qua coronavirus veiliger voelde op reis dan thuis.

Waarom zou ik voor een Afrika reis kiezen?
Jouw komst wordt zeer gewaardeerd! Toerisme is erg belangrijk en dus wordt jij met open armen ontvangen en je ondersteunt mensen die het hard kunnen gebruiken. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel maar zorgt er ook voor dat jij een onvergetelijke reis gaat hebben. Daarnaast is het op dit moment natuurlijk nog relatief rustig qua toerisme dus al die schitterende natuurgebieden heb je nu meer voor jezelf.

Met welke coronamaatregelen moet ik rekening houden?
Één ding hebben we sinds Covid in elk geval geleerd: maatregelen kunnen regelmatig veranderen. Elk land bepaald zijn eigen maatregelen en die zijn sterk afhankelijk van de lokale situatie op dat moment. Over het algemeen zijn mondkapjes in de openbare ruimte wel verplicht. Ga-Afrika kan je informeren over de huidige situatie en informeert je ook nog eens vlak voor vertrek met welke maatregelen je rekening moet houden. Om te kunnen reizen is in elk geval een coronabewijs nodig, daarnaast vragen veel landen ook een negatieve test.

Wat is belangrijk om op te letten als ik een Afrika reis boek in coronatijd?
Als Ga-Afrika denken we graag persoonlijk met je mee wat mogelijk is in deze tijd. Daarin denken we mee in alles wat er bij komt kijken: het kiezen van de juiste bestemming, waar op te letten in je (reis)verzekering en de meest actuele ontwikkelingen en maatregelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: