Oeganda

Het kleurrijke Oeganda staat vooral bekend om de gorilla’s die je hier als één van de weinige plekken ter de wereld kan bezoeken. Het land heeft echter veel meer te bieden en is nog redelijk onontdekt. Vooral de vriendelijkheid van de lokale bevolking blijft je altijd bij. Tel daarbij prachtige savannes, de tropische bossen, goede safari mogelijkheden en bijzondere stammen die je kan bezoeken bij op en je hebt een geweldige Afrika bestemming.

This slideshow requires JavaScript.

Oeganda is sinds de jaren 90 volledig veilig om te bezoeken na het eindigen van de burgeroorlog in het noorden, de rest van het land is al veel langere tijd rustig. De bevolking is naar westerse maatstaven overwegend arm, maar ontzettend hartelijk. Wanneer je rond rijdt komen kinderen lachend en zwaaiend op je af, en noemen je ‘Mzungu’, wat blanke betekend, uit enthousiasme. Oeganda is nog redelijk onontdekt en geeft je daardoor de mogelijkheid om een inkijkje te nemen in het ‘echte’ Afrika.

Er zijn een aantal zeer bekende trekpleister maar ook een aantal minder bekende bestemming zijn zeer de moeite waard. Neem contact met ons op zodat we een geweldige reis voor je samen kunnen stellen.

  • Jinja biedt een variëteit aan activiteiten zoals raften en kajakken en hier bevindt zich volgens de Oegandezen de bron van de Nijl, die vanaf hier helemaal doorstroomt naar Egypte en uitmond in de Middellandse Zee. De ligging aan het water geeft deze stad een relaxte sfeer.
  • De Sipi falls geven je de mogelijkheid om deze mooie waterval te bezoeken, mooie wandelingen te maken in het gebied en het rijden in de bergen hier geeft je mooie vergezichten.
  • De oostelijke regio van Oeganda wordt weinig bezocht, hier zie je van dichtbij hoe de locals wonen. Ook is dit de regio waar de Karamojong stam woont, deze stam meet zijn rijkdom af aan het aantal vee dat ze bezitten. Hierdoor wordt er dus geen vlees gegeten maar leven de mensen van het bloed van het vee vermengend met de melk ervan.
  • In het uiterste Noord-oosten aan de grens met Soedan ligt het Kidepo national park. Vanwege de ligging wordt het niet vaak bezocht maar dit is absoluut onterecht. Je hebt hier prachtige savannes, goede safari’s en in de bergen kun je de bijzondere Ik stam bezoeken.
  • Murchison falls national park is door de ligging aan het water groen en is hierdoor een goede safari bestemming. Ook kan je hier een kijkje nemen bij de meeste krachtige waterval ter wereld.
  • In Semliki national park kan vooral de vogelliefhebber zijn hart ophalen en in de naast gelegen Rwenzori bergen kun je meerdaagse hikes met begeleiding ondernemen.
  • Kratermeren zijn mooi om te bezoeken voor het maken van een wandeling. En veel bijzondere aapsoorten wonen hier op verschillende plekken in de boomtoppen.
  • Queen Elizabeth National Park leent zich voornamelijk voor het maken van safari’s. In het zuidelijke deel van het park kan je hier boomklimmende leeuwen spotten.
  • Kibale national park zijn de tropische bossen van Oeganda waar veel apen wonen maar wat vooral bezocht wordt voor trekking naar chimpansees.
  • Bwindi national park is wereldberoemd vanwege de mogelijkheid om hier de berggorilla’s te zien, iets wat verder slechts in Rwanda en Congo ook mogelijk is.

Enthousiast over een reis naar Oeganda? Voor een voorbeeldreis klik hier. Lees hier hoe je kunt boeken.

%d bloggers like this: