eSwatini (Swaziland)

Het koninkrijk van eSwatini is een kleiner land gelegen aangrenzend aan Zuid-Afrika en Mozambique. In 2018 veranderde het land zijn naam van Swaziland naar eSwatini. Het land is een totale monarchie en wordt dus bestuurd door het koningshuis. eSwatini is vaak onderdeel van een Zuid-Afrika reis.

Er zijn een aantal mooie nationale parken in eSwatini die de hoofdattractie vormen van het land. Mlilwane en Hlane zijn beiden de moeite waard om te bezoeken, je kunt er wild spotten maar ook wandelen (in Hlane met neushoorns!) en mountainbiken. Als je van rust houdt dan zijn andere parken zoals Malotoja ook zeker de moeite waard. De steden zijn vaak rommelig en de architectuur is zeg maar typisch Afrikaans: een allegaartje van vanalles!

Als je door het land rijdt geniet dan van wat je ziet om je heen! Het land heeft iets typisch wat je eigenlijk nergens anders ziet. Vooral de hout industrie speelt hierin een grote rol en dat ziet je dus ook goed als je rond rijdt. Mensen zijn open en vriendelijk en je maakt hiermee makkelijk contact.

Bij Ga-Afrika kan eSwatini onderdeel zijn van je Zuid-Afrika reis of van een groepsreis. Neem contact met ons op om het over jouw reis te hebben!

%d bloggers like this: