Kaapstad top 10 dingen om te doen

Wat zijn de top 10 activiteiten in Kaapstad?

Kaapstad is wereldberoemd en dat is niet voor niets; er is namelijk een hoop te doen! Je kunt je in deze stad dan ook makkelijk een aantal dagen goed vermaken. Wat mag je zeker niet missen?

1 – De Tafelberg op

De Tafelberg is natuurlijk wereldberoemd. Als je in Kaapstad bent kun je er zeker niet om heen, de Tafelberg ligt eigenlijk midden in de stad. Je heb de meeste tijd uitzicht op de berg of je rijdt er voor een gedeelte op of overheen. Vanaf de Tafelberg heb je dan ook fenomenaal uitzicht. Je kunt de Tafelberg op met de kabelbaan maar als je fit bent is het nog veel mooier om de Tafelberg op te wandelen. Lees hier meer over hoe je de Tafelberg op kan.

2 – Lions Head

Naast de Tafelberg ligt een kleinere, spitse berg. Namelijk: Lions head. Dit lijkt misschien minder spectaculair dan de Tafelberg zelf maar dat is zeker niet waar. Als je de top van Lions head hebt bereikt heb je namelijk prachtig uitzicht op de Tafelberg en de stad. Lees hier hoe je bovenop Lions head komt.

3 – Pinguïns op Boulders Beach

Ik vind het echt genieten: naar pinguïns kijken terwijl die rustig rond waggelen. Op Boulders Beach zijn er genoeg te zien en ben je dus ook niet zomaar uitgekeken op deze leuke beestjes. Lees hier waar je de pinguïns kunt zien.

4 – Wijn drinken

Rondom Kaapstad ontkom je er eigenlijk niet aan om verschillende wijnen te proeven uit de regio. Het allerbeste kan je dat doen bij één van de mooie wijnhuizen waar je tegen een klein prijsje een aantal wijnen kan proeven. In Kaapstad zelf zijn de wijnhuizen in Durbanville heerlijk (bijvoorbeeld De Grendel), maar ook Constantia Glen of Constantia Neck raden wij zeker aan. Heb je tijd om wat verder te rijden? Lees hier dan meer over Stellenbosch.

5 – Apartheid geschiedenis op Robbeneiland & in het District Six Museum

Het is nog niet eens zo lang geleden dat het Apartheids regime het voor het zeggen had in Zuid-Afrika. In deze tijd zijn de levens van heel veel mensen volledig op zijn kop gezet en zijn er vreselijke dingen gebeurd. Er zijn uiteraard veel musea die hier aandacht aan besteden. Robbeneiland en District Six Museum vertellen beide op indrukwekkende wijze de verhalen van mensen die leefden ten tijden van de Apartheid.

6 – Kirstenbosch botanische tuinen

Om te genieten van mooi weer en lekker tot rust te komen kun je struinen door de tuinen van Kirstenbosch. Je leert dan tegelijkertijd wat over de verschillende bomen en planten die je vindt rondom Kaapstad. Naast dat je heerlijk kan wandelen door de tuinen zijn er ook een hoop gave evenementen die georganiseerd worden in de tuinen. Lees er hier meer over.

7 – Victoria & Alfred Waterfront

De V&A Waterfront een heerlijk winkelgebied waar je lang kunt rondstruinen. Je vindt in de mall verschillende chique designer winkels waar je kunt binnen gluren maar ook de gewone winkels en souvenirs winkels zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Op de rest van de waterfront vindt je veel gezellige restaurants en cafés. De V&A Food Market (hier bevindt zich ook de Comedy Club) voor verschillende lekkernijen en de Watershed voor originele souvenirs zijn aanrader om te bezoeken, beide gelegen vlakbij het Two Oceans Aquarium. Er is vaak live entertainment op de V&A en her hangt altijd een relaxte vakantie sfeer.

8 – Goed lunchen, lekker borrelen en smakelijk dineren

Als je eenmaal begint met schrijven over eten en drinken in Kaapstad dan kan je eigenlijk niet meer stoppen. Er zijn zó veel goede plekken om heen te gaan. Om je een indruk te geven noemen we er hier maar een aantal.
Lunchen: Rhodes Memorial Tea Garden, Haas, Bootlegger
Borrelen: House of Machines, The Village Idiot, Cause Effect, Tigers Milk
Dineren: Fork, Burrata op The Old Biscuit Mill, Yours Truly op Kloof street, La Parada op de V&A, Mojo Market

9 – Kaap Goede Hoop & Kaappunt

Kaapstad is eigenlijk omgeven met historie, zo vindt je op het meest Zuidelijke puntje van de Kaapse peninsula (zo wordt het ‘schiereiland’ van de stad genoemd) Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Welke wij Nederlanders vooral kennen van de tijd dat schepen hier langs voerde om goederen te vervoeren. Op de peninsula is ook de natuur prachtig en je kan er lekker wandelen. Lees hier meer over Kaap de Goede Hoop en Kaappunt.

10 – Wandelen door het centrum van Kaapstad

CBD zo wordt het centrum van Kaapstad genoemd. Hier bevinden zich vele hippe barretjes, lunchtentjes en winkels. Voor traditionele souvenirs ben je op green market square aan het juiste adres. Kaapstad kent ook een bruisend nachtleven die zich in het centrum van de stad afspeelt. Een leuke manier om het centrum van de stad te leren kennen zijn de free guided tours die worden aangeboden. Met gids kan je in kleine groepen verschillende tours doen; historische tours, langs bars of met verschillende hapjes. Achteraf betaal je de gids wat je de tour waart vond.

En dit is zeker niet alles.. Als je meer tijd hebt in Kaapstad (bofkont!) lees dan onze andere artikelen voor meer leuke ideeën!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: