Botswana

Botswana is het ultieme safari land en een bestemming waar vooral de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Als toerist heb je de kans om de relatief onaangetaste natuur optimaal te ervaren en vooral veel wilde dieren te spotten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De volgende bestemmingen in Botswana zijn absolute hoogtepunten. Als je contact met ons opneemt kunnen we meedenken over je reis en je adviseren over de bereikbaarheid en combinatie van verschillende bestemmingen.

  • In het Central Kalahari game reserve waan je je op sommige momenten alleen op de wereld en geniet je van de rust en de prachtige vlaktes waarop oa struisvogels, dassen, antilopen en jakhalzen rondlopen.
  • Bij de Makgadikgadi Plains zijn grote uitgestrekte zoutvlaktes en enorme eeuwenoude baobabs, waaronder ook de beroemde Baines baobabs.  Xhumaga bevindt zich aan een rivier waardoor je vooral met zonsop- en ondergang veel verschillende dieren ziet die komen drinken.
  • Chobe National Park is een topbestemming voor de safari liefhebber, hier heb je de mogelijkheid om verschillende katachtige te spotten (luipaarden, leeuwen, cheeta’s..) en bij één van de weinig waterholes komen oa olifanten, jakhalzen en hyena’s samen.
  • De Okavago Delta is dé trekpleister van Botswana en dit is ook zeker een heel bijzondere plek. De Delta ligt in het Moremi National Park. Door de hoeveelheid water is de natuur en wildlife in groot contrast met de rest van het land. Het is hier groen en je komt andere dieren tegen zoals nijlpaarden en krokodillen. Een tripje met een motorboot of nog beter een traditionele mokoro (een soort kano waarin je wordt voortgeduwd) is een absolute must do.
  • Vanaf Botswana is ook een trip naar de beroemde Victoria Falls op de grens van Zimbabwe en Zambia mogelijk.

Je kunt een reis naar Botswana goed combineren met Namibië. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en van wat je wilt zien.

Enthousiast over een reis naar Botswana? Lees hier hoe je kunt boeken.

Een gedachte over “Botswana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s