Bezoek aan Hollandse bodem

Na een heel fijn bezoek aan Nederland van bijna 4 weken ben ik alweer ruim een halve week terug in Kaapstad. Wat is de tijd in Nederland snel gegaan! Het is cliché maar time flies when you’re having fun, maar het is wel echt zo. Van Amsterdam tot Limburg, van Den Haag tot Dusseldorf, ik ben het hele land doorgegaan om vriend(innen)en te bezoeken. De tijd is niet alleen zo snel gegaan omdat het heel leuk was, maar ook omdat ik best druk was.. Met elke dag wel een lunch-, borrel- en/of dinerafspraak kan je het maar druk hebben ;). Het was heel fijn om iedereen weer te zien, om te kunnen bijpraten en om te ervaren wat een fijne vrienden ik heb. Door het emigreren en door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd leer je ook beter wie je echt vrienden zijn en wie het meest belangrijk voor je zijn. Ik kijk met veel plezier terug op mijn bezoek aan Nederland.

Één van de belangrijke vragen is nu natuurlijk: waar voel je je dan nu thuis? Een reden om naar Nederland te gaan was om te kijken waar ik uiteindelijk wil gaan wonen. Op zich een simpele vraag, ik kan gewoon gaan wonen waar ik maar wil. Zo’n luxe positie krijg je toch niet vaak. Niks gaat boven mijn vrienden in Nederland, dat is iets wat zeker is! Verder is het gekke eigenlijk dat Kaapstad toch meer voelt als een ‘thuis’ dan Nederland. Dat gevoel had ik zelfs terwijl ik bij terugkomst in Kaapstad de eerste twee dagen geen eigen huisje had.. Kortom, knap ingewikkeld allemaal een leven met zoveel keuzes. Dat ik weer terug ga naar Nederland dat staat eigenlijk wel vast (qua baan kansen ed heeft Nederland voor mij sowieso meer te bieden waar in Zuid-Afrika lastig is vanwege visa moeilijkheden). Maar wanneer, dat is nog even de vraag.. Er staat hier nu eerst een mooie lente en zomer voor de deur!

Inmiddels ben ik dus alweer verhuisd naar mijn bungalowtje waar ik het aankomende halfjaar zal wonen. Het is een vrijstaande kleine bungalow vlakbij Lagoon Beach (ons oude huis) waar ik een eigen tuin heb en het zwembad deel met de bewoner van het hoofd huis. Qua interieurstijl van dit huis heb ik me zeg maar aangepast aan de locals ;). Het is op een fijne afstand van de stad, vlakbij het strand en dichtbij de tennisclub waar ik toch vaak te vinden ben. De lente is goed begonnen met temperaturen rond en boven de 30 graden, even omschakelen dus en de bikini maar weer opzoeken!

%d bloggers like this: