Een nieuwe start

Een maand geleden schreef ik over de grote veranderingen die aanstaande waren in ons leven in Zuid-Afrika. We hebben hier allebei heel veel lieve reacties op gekregen, heel erg bedankt! Ook heb ik het verzoek gekregen niet te stoppen met schrijven van dit blog, zoals jullie gewend zijn zal ik dus eens in de zoveel tijd schrijven over hoe het leven hier eruit ziet. De enige verandering is het zal alleen nog maar over mij (Lisanne) gaan ;).

Nieuw huis
Ruim 3 weken geleden ben ik verhuisd naar een eigen stekje voor de aankomende periode. Een grote stap na ongeveer 7 jaar te hebben samen gewoond. Het voordeel van emigreren voordat je uit elkaar gaat is dat je niet te veel spullen hebt die je hoeft in te pakken en mee te nemen. 3 koffers, 2 weekendtassen en wat losse spullen en ik was ready to go. Ik woon nu op Sunset beach, twee stranden verder dan eerst. Een heerlijk appartement met fijne tuin en alles wat ik nodig heb, middenin een villa wijk en dus een goed beveiligde plek. Dit is mijn onderkomen totdat ik naar Nederland op vakantie kom. Voor daarna moet ik iets nieuws zoeken waar ik nu druk mee bezig ben. Ik kom terug in Oktober en dan begint het hoogseizoen in Kaapstad dus is dat een uitdaging!

Vrienden
Pas als je alleen bent merk je ook hoeveel andere mensen behoefte hebben aan contact en ‘alleen’ zijn. Het maken van vrienden is dus zoveel gemakkelijker gebleken. Ik mag er natuurlijk niet over klagen maar eigenlijk weet ik niet waar ik de tijd vandaan moet halen om met iedereen wat te gaan doen/drinken/eten ;). Eigenlijk is mijn sociale leventje dus weer helemaal zoals jullie van mij gewend waren in Nederland. Sport is hierin een centrale factor, vooral de tennisvereniging is super sociaal en vol met (internationale) leuke mensen. Sport bepaald ook vooral hoe de week eruit ziet: di, do & za tennis (voor mn oude borrelmaatjes in Den Haag: don’t worry de donderdag tennis gaat gepaard met de nodige biertjes/wijntjes), wo & zo basketbal en als er nog tijd/energie over is probeer ik hard te lopen op de overige dagen. Naast de ‘sport vrienden’ heb ik ook hele leuke Nederlandse vriendinnen via mijn werk. Kortom, ik vermaak me wel! Daarnaast spreken Marijn en ik ook wel eens af en is het fijn om elkaar te helpen waar mogelijk.

Winter in Kaapstad
Het is me zeker niet ontgaan dat het in Nederland een fantastische zomer was. En dat terwijl het hier hartje winter is! Veel locals hadden me gewaarschuwd dat het hier erg koud kan worden in de winter. Ergens hebben ze ook wel gelijk, want in de nachten is het nu erg fris (5 – 10 graden). Overdag hebben we over het algemeen wel lekker rond de 20 graden. Zo sta je op de meeste dagen dus gewoon in je rokje en t-shirtje te tennissen. Helaas net niet warm genoeg om gebruik te maken van het zwembad in de tuin. Al is er vast menig Nederlander die daar anders over denkt.. Soms hebben we wel echt een koude dag en dan klaag ik daar graag over mee natuurlijk, laat voor mij die zomer maar komen!

Naar Nederland
Inmiddels ben ik ook al aan het aftellen voor mijn vakantie naar Nederland. Over 4,5 week is het al zover. Iets waar ik heel erg naar uit kijk maar wat tegelijkertijd ook erg spannend is. Ik heb er super veel zin in om al mijn lieve vrienden en familie weer te zien en ik ga zeker heel erg genieten van alle gezelligheid! Tegelijkertijd is het niet alleen een vakantie maar wil ik mijn tijd in Nederland ook gebruiken om een plan uit te stippelen voor de toekomst. Met de ontwikkelingen van de afgelopen tijd zijn er wel heel veel mogelijkheden voor de toekomst; wil ik weer in Nederland wonen bij al mijn leuke vrienden (en als dat zo is wat wil ik dan qua werk etc.)? Wil ik mijn leventje verder vormgeven in Kaapstad? Of wil ik misschien wel nog compleet ergens anders heen? Eigenlijk is elke keuze mogelijk, wat het niet per se makkelijker maakt. Tegelijkertijd besef ik me hoe een super bevoorrecht persoon ik ben om zoveel mogelijkheden te hebben. Daarnaast ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik het gevoel heb dat ik de hele wereld aan kan!

Visa en meer bureaucratie
Een werkvisum is nog een to do op het lijstje. Inmiddels heb ik (eindelijk; met speciale dank aan Justis voor het 2,5 maand de tijd nemen voor het uitgeven van mijn VOG) alle documenten kunnen verzamelen die nodig zijn, althans dat denk ik. Morgen ga ik voor de eerste keer alles inleveren, en om realistisch te zijn ga ik er maar vanuit dat dat niet de enige keer zal zijn voordat ik mijn visum dan ook daadwerkelijk zal krijgen. Work in progress dus. Grappig weetje: ik kan geen eigen bankrekening openen totdat ik een werkvisum heb, maar moet voor het aanvragen van mijn visum wel een gestempeld overzicht van mijn bankrekening van de afgelopen 3 maanden inleveren.. Het is wel fijn om te weten dat ik nog steeds geen tuberculose heb, zo’n longscan op zijn tijd is toch nog ergens goed voor ;).

Ik houd jullie op de hoogte en nogmaals dank voor alle lieve berichtjes!

%d bloggers like this: