Ouders op bezoek

De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen en het bezoek van mijn ouders zit er dus alweer op. Met een gerust hart kunnen ze weer naar huis omdat ze hebben gezien dat Afrika helemaal niet eng is zoals men altijd maar denkt. Elke dag weer waren er verbazingen over hoe goed de weg was, hoe leuk de restaurantjes, hoe mooi de natuur en hoe vriendelijk de mensen. De eerste week van hun bezoek zijn we op vakantie geweest, ruim een week om de Wijn- en Tuinenroute eens goed te ontdekken. Én hun eerste safari- en overnachting in de bush ervaring! De afgelopen week zijn ze zelf los gelaten in de stad en hebben ze de omgeving goed kunnen verkennen, inclusief wat leuke nieuwe cafés die zeker voor herhaling vatbaar zijn. Het is natuurlijk nooit leuk om weer afscheid te nemen maar gelukkig hebben ze hier een fantastische tijd gehad. Wanneer we elkaar weer zien is nog even onduidelijk.

Inmiddels duurt de busstaking al 4,5 week! Waar je in het begin nog gefrustreerd bent dat je niet naar kantoor kan, is er na een tijdje ook een soort van berusting dat het simpelweg niet kan. Op dinsdag en donderdag heb ik meetings op werk en is het dus wel de bedoeling dat ik naar de stad afreis, soms per auto en soms per uber (en die doet pijn in de portemonnee zo in de spits). Op de andere dagen werk ik vanuit huis. Maar eerlijk is eerlijk ik had niet verwacht toen we op vakantie gingen, dat 1,5 week later de bussen nog steeds zouden staken.. Ik ben heel benieuwd wanneer de bonden en werkgevers eruit komen, heel werkend Kaapstad kan niet wachten!

Ronde twee van een visum aanvragen is aangebroken. Om legaal in Zuid-Afrika te mogen werken moet ook ik een werk visum aanvragen. Hiervoor gaat de hele bureaucratische molen en papierfabriek weer in werking: een VOG, medische verklaring, radiologisch rapport, vaccinatie certificaat, verificatie van de Nederlandse diploma’s, en omdat ik een special skills visum wil aanvragen zit er ook een verificatie hiervan aan vast. Kortom: dat gaat weer aardig wat tijd en geld kosten! Maar het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

De afgelopen week is er ook op sommige momenten aardig wat regen gevallen. Een welkome verrassing om de dammen aan te vullen zou je zeggen. Het grappige wil alleen (naja eigenlijk is het natuurlijk niet grappig) dat op de dag met de meeste regenval de waterniveaus in de dam zelfs omlaag zijn gegaan! Het lijkt er dus op dat zodra er regen valt men denkt langer te kunnen douchen en weer de auto te kunnen wassen.. Wat natuurlijk niet echt de bedoeling is, aangezien de regen die nu valt ook voor de rest van het jaar is. De aankomende tijd is er geen regen meer voorspeld maar toch is er een campagne gestart dat als het regent dat dat geen reden is om extra water te gaan gebruiken. Het blijft een lastige kwestie..

%d bloggers like this: