De tijd van bezoek

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het de laatste tijd wat stiller is aan deze kant van de wereldbol ;). De stilte heeft er vooral mee te maken dat we lekker druk bezig zijn. Desalniettemin heb ik jullie een hoop te vertellen!

Als je onze Facebookpagina “Wijgaannaarafrika” volgt zal je gezien hebben dat we de afgelopen weekenden veel op pad zijn geweest. In het paasweekend waren we samen een lang weekend weg naar mooie natuurparken (Bontebok & De Hoop). Daarna arriveerde een vriendin en zijn we twee weekenden op stap geweest. Het eerste weekend naar het mooie Cederberg ten Noorden van Kaapstad en dat weekend erna een wijn & safari weekend langs de tuinenroute. Afgelopen weekend ben ik met het kantoor van Abang naar Goedverwacht geweest (ten Noorden van Kaapstad) voor de opening van één van onze projecten. Aan de reeks van weekenden weg komt voorlopig ook nog geen einde want dit weekend arriveert hoog bezoek, namelijk mijn ouders! Met hun gaan we een hele week op reis :). Het is ontzettend leuk dat zoveel vrienden en vriendinnen ons opzoeken/hebben opgezocht in Kaapstad!!

Het leven in Zuid-Afrika verveelt nooit, er speelt altijd wel iets. Zo is al sinds afgelopen woensdag een nationale staking onder het bus personeel aan de gang en er is nog geen uitzicht op een agreement zodat ze stoppen met staken. Hierdoor is het voor vele mensen moeilijk om naar werk te komen (inclusief ikzelf). Vanuit de townships maken de overvolle mini busjes overuren en staan mensen soms wel 4 uur (!) in de rij voordat ze mee kunnen. De toch al overvolle wegen rondom Kaapstad in de spits (in de ochtend spits naar Kaapstad en in de avondspits van Kaapstad) zijn nu nog hectischer. Gister deed ik er met een uber een uur over om naar huis te komen, dit is een afstand van 9 km.. (de enige reden om niet hardlopend naar huis te gaan is de veiligheid). Naast de busstaking is er voor morgen (woensdag 25 april) ook een nationale staking afgekondigd hierdoor is de chaos waarschijnlijk helemaal compleet. Om nog maar te zwijgen over de recente rellen in verschillende townships. Zoals gezegd saai is het hier nooit!

Gister was het dan eindelijk zover, een avond regen in Kaapstad! Hoewel het toch wat ‘tegenvalt’ als je de Nederlands regenval gewend bent is er toch wel wat regen gevallen en zoals je begrijpt met alle droogte is die met veel vreugde ontvangen. Er is voor de aankomende dagen meer regen voorspelt vanwege het koufront waar we nu in zitten (lees: 20 graden), dus wie weet worden de dammen nog wat beter gevuld..

%d bloggers like this: