De eerste dagen

Een week geleden zaten we rond deze tijd nog gezellig aan tafel bij de ouders voor ons voorlopig laatste diner in Nederland. Een week verder is er al een hoop gebeurd. Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn we goed aangekomen en hebben we oud & nieuw in Kaapstad gevierd. Een mooi symbolisch nieuw begin .

Na 2 dagen in het centrum van Kaapstad te hebben verbleven slapen we nu 4 nachtjes in de rust en kalmte van de kaap. Rustig en kalm is het alleen niet zo voor ons, want ook al voelt het eigenlijk wel allemaal heel erg als vakantie, er moet een hoop geregeld worden.

Het openen van een bank account is erg belangrijk want anders kunnen we eigenlijk helemaal niks, working on that.. Verder bellen we ons suf met makelaars voor het plannen van bezichtigingen van huizen in Kaapstad maar echt vlotjes gaat dat niet. Het lijkt hier Amsterdam wel.. huizen zijn erg populair en dus snel weg en ze zijn ook goed aan de prijs; voor minder dan 1000 euro (15000 zar) huur pm hoeven we niet te kijken. Das op zich geen probleem als je ook zo goed zou verdienen (dat zit een beetje scheef haha en dat zijn we vooral ook niet gewend). En verder hebben we natuurlijk ook een eigen auto nodig, we rijden nu rond in een (veelte grote) rental die we hebben tot maandag. Vooral het kiezen wat we willen en hoeveel we er voor over hebben is nog een dingetje; daarin is dan wel weer keuze genoeg!

Er is ook leuk nieuws. Lisanne heeft woensdagochtend een job interview gehad bij Abang, een reisbureau die reizen organiseert in vooral Zuidelijk Afrika. Dit was een positief gesprek en volgende week loop ik een ochtendje mee om te kijken of het echt wat is. Het grootste nadeel van dit werk is dat het in hartje centrum van Kaapstad ligt, je moet je hiervoor door nogal wat file heen worstelen voordat je er bent. En daardoor zijn we dus qua het zoeken van huizen wat minder flexibel.

Tussen al het geregel door hebben we af en toe ook tijd voor wat leuke dingen en dat levert dus ook alvast wat mooie plaatjes op.. Oja en had ik al gezegd dat de zon heerlijk schijnt en dat het hier dus eigenlijk best goed toeven is?

Morgen vertrekken we voor de rest vd maand naar ons appartementje in Stellenbosch, dus daarover binnenkort meer..!

%d bloggers like this: