Tanzania

Tanzania is een groot land gelegen in het Oosten van Afrika. De natuur hier is absoluut schitterend. Persoonlijk vind ik dan ook dat dit het hoogtepunt is van Tanzania. De uitgestrekte vlaktes, veel wilde dieren en de mooie bergen vormen een afwisselend geheel aan natuurschoon. Cultureel gezien valt er in Tanzania ook van alles te ontdekken zoals het Masai volk. Daarnaast kan je in Tanzania ook genieten van mooie stranden en behoort het vakantie eiland Zanzibar tot de mogelijkheden om te relaxen.

Tanzania is over het algemeen niet arm en er is veel economische activiteit. Toerisme is ook een grote industrie in het land. Bestemmingen als Serengeti en Zanzibar worden veel bezocht. Je kunt van heel basic tot aan luxe accommodaties vinden in Tanzania. Het is een Islamitisch land waar je op straat eigenlijk maar weinig van ziet. Wel wordt er op sommige plaatsen van vrouwen verwacht zich aan te passen door een knieën en schouders te bedekken.

Er zijn veel nationale parken in Tanzania die je kunt bezoeken. De ngorongoro krater is persoonlijk mijn aanrader. Wild spotten is zeker één van de hoofd attracties van het land. Als je van steden houdt dan is Dar es Salaam een interessante bestemming waar altijd wat gebeurd. Relaxen kan je heel goed aan stranden op bijvoorbeeld Zanzibar. Daarnaast heeft Tanzania een interessante en harde geschiedenis waar dit land voornamelijk voor de slavenhandel van belang is geweest.

Ga-Afrika biedt groepsreizen aan naar Tanzania. Neem contact met ons op voor meer informatie!

%d bloggers like this: