Nieuwe plannen maken

Het is alweer 6 weken geleden dat ik terug kwam in Kaapstad na mijn Nederland vakantie, maar dat lijkt al veel langer! Zoals jullie inmiddels wel weten is mijn leven alles behalve saai op dit moment, en dus is er ook de afgelopen tijd weer veel gebeurd. De belangrijkste ontwikkeling is eigenlijk dat ik mijn werkvisum aanvraag heb opgegeven en dus is het tijd voor nieuwe plannen. Dit juist op het moment dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en met hele fijne vrienden veel leuke dingen doe en me hier stiekem ontzettend thuis voel..

Sinds maart dit jaar ben ik bezig met het verzamelen van alle documenten voor mijn Critical skills werkvisum (VOG, doktersverklaringen, verificatie van diploma’s etc.), wat natuurlijk belachelijk lang is. De laatst te nemen stap was om een ‘toets’ af te leggen als bewijs dat mijn Critical skill de Nederlandse taal is. Het zit wat ingewikkeld in elkaar. De organisatie waar ik dit zou moeten doen is helaas niet bereid om deze af te nemen omdat ik niet voldoe aan de eis van voldoende werkervaring in hetzelfde werkveld (dit omdat Abang geregistreerd staat als call center). Ik ben er nu dus bijna 9 maanden mee bezig geweest en heb er veel tijd en geld aan gespendeerd, maar ik heb nu besloten de poging te staken. Mijn huidige (spouse) visum loopt 15 januari af en wanneer je je aanvraag indient kan het tot 6 weken duren voordat het wordt goed gekeurd door Home Affairs. Een race tegen de klok dus met in plaats van hordes een paar huizen hoge muren op de route. Het betekend dat ik voor 15 januari 2019 het land uit moet.

Het is natuurlijk super jammer dat ik eigenlijk op deze manier geen keuze heb om te blijven (ook al wilde ik dat misschien uiteindelijk niet). Toen de ergste frustratie was gezakt heb ik besloten er het beste van te maken.. Daarom ga ik in januari op reis door Zambia, Malawi & Tanzania. Zo maak je het land uit moeten tot een erg aangename gebeurtenis.. Daarnaast is het zakelijk gezien goed voor Ga-Afrika om nieuwe plaatsen en producten te ontdekken.En kan ik het direct combineren met het verder uitbouwen van Ga-Afrika. 3 januari zal mijn laatste dag bij Abang zijn en vanaf dat moment ga ik mij volle bak richten op het ondernemerschap maar ook zeker op het genieten van dit prachtige continent!

Na mijn reis in januari ga ik op een 3 maanden toeristen visum terug naar Kaapstad. De plannen voor deze tijd zijn nog in ontwikkeling. Eveneens als mijn terugkeer naar Nederland..

%d bloggers like this: