Mozambique

Mozambique is het beste te omschrijven als het tropisch paradijs van Afrika. Het is een land wat zijn charme dankt aan de koloniale gebouwen, het portugees dat wordt gesproken en de oneindige rijen palmbomen. Mozambique is arm maar de mensen zijn ontzettend vriendelijk en je voelt je in het land ook erg veilig. Je bezoekt Mozambique als je houdt van strand en alle bijbehorende water activiteiten.

This slideshow requires JavaScript.

Maputo is de hoofdstad van Mozambique. Deze plaats ligt helemaal in het zuiden, vlakbij de grens met Zuid-Afrika. In de stad zie je duidelijk de overblijfselen van de koniale tijd. Echter worden deze gebouwen meestal niet bijgehouden en zie je dus veel vergane glorie, wat ook een bepaalde charme heeft. De stad wordt wel eens vergeleken met steden in Cuba, dit komt waarschijnlijk mede door de relaxte vibe die in de stad hangt. Net als in de rest van Mozambique kan je in Maputo geweldig verse vis eten.

Mooie stranden vindt je oa bij Tofo en Bara, gelegen op de landtong bij Inhambane. In de wateren van Tofo kun je snorkelen of duiken met walvishaaien (zo’n 9 meter lang). Verder naar het Noorden ook aan de kust gelegen ligt Vilankulos. Voor de kust ligt de Bazaruto archipel, een bijzonder stukje natuur waar het water zo helder is dat je de tropische vissen kunt zien zwemmen zonder de boot af te gaan. Een boot excursie naar de archipel is een absoluut hoogtepunt. Na een mooie boottocht leg je aan op één van de mooie eilandjes waar je kan snorkelen langs het rif, de hoge duinen kan beklimmen om van het adembenemende uitzicht te genieten en om verse vis te nuttigen als lunch.

Je kunt je strandvakantie in Mozambique combineren met een safari in het Krugerpark.

Ga-Afrika biedt groepsreizen naar Mozambique. Neem contact met ons op voor meer details en vertrekdata.

%d bloggers like this: