(kite)surfen in Kaapstad

Kaapstad en omgeving is een bekende plek voor surfers. In de Nederlandse winter is het hier ten slotte heerlijk weer en er zijn goede golven én wind. Hierdoor is vooral kitesurfen erg populair.

Wat?
Kitesurfen op de Atlantische oceaan, maar ook golf- of windsurfen en SUPen behoren tot de opties.

Waar?
Er zijn meerdere plaatsen waar je goed kan kitesurfen en waar ook veel shops aanwezig zijn waar je spullen kunt huren. Bloubergstrand is gelegen aan de Noordkant van Kaapstad en eventueel zelfs goed te bereiken met de bus vanuit het centrum. Hier kan je voornamelijk goed kitesurfen. Er zijn voldoende winkels waar je je uitrusting kan huren en bedrijven (veelal ook van Nederlanders) die kitesurf cursussen aanbieden. Parkeren doe je hier direct aan het strand, je hoeft dus niet te veel te zeulen met je spullen. Muizenberg is gelegen aan de Zuidkant van Kaapstad, hier kan je goed kitesurfen in het windseizoen (september tot en met maart), maar je hebt hier ook goede golven dus kan je het afwisselen met een dagje golfsurfen.
Langebaan ligt op 100km ten Noorden van Kaapstad en is een echte surfers plaats; kitesurfen is hier de voornaamste activiteit.

 

Wanneer?
Je kan het hele jaar rond surfen in Kaapstad. In Zuid-Afrikaanse zomer (Nederlandse winter) is het weer wel erg lekker om te gaan surfen! Maar ook in de Zuid-Afrikaanse winter zijn er hele mooie dagen waardoor je gewoon het water op kan. Met een goed wetsuit is elke weertype natuurlijk prima, goede golven zijn er in elk geval altijd. Van Oktober tot en met Maart is het ‘windseizoen’ en deze maanden zijn dus heel geschikt voor kitesurfen. Ben je nog geen ervaren kiter dan kun je ook heel goed buiten deze maanden om kitesurf les nemen.

Hoe lang?
Bezoek je Kaapstad voor een paar dagen in je reis? Trek dan zeker een dag of een middag uit om de surf vibe van Kaapstad te ervaren. Plan van te voren een les als je nog nooit gesurft hebt of huur voor een middag spullen en ga het water op! Zie je het surfen niet zo zitten? Overweeg dan toch zeker om Blouberg, Langebaan of Muizenberg te bezoeken.. Het is een prachtig gezicht om vooral in het windseizoen de tientallen (soms wel honderden) kiters op het water te zien! En dat dan met een drankje in je hand vanaf een relaxt terrasje.

Kosten
Het nemen van (kite)surflessen is niet heel goedkoop. Maar dat is het nergens in de wereld, dus waarom zou je het dan niet doen op één van de mooiste lekken ter wereld?!
Afhankelijk van je niveau kun je een dag, 3-dagen of 5-dagen les nemen. Een les duurt meestal 3 of 4 uur en is uiteraard onder begeleiding van een ervaren instructeur en de boards en kites zijn inbegrepen bij de prijs.
Er zijn veel surfscholen en de prijzen onderling verschillen wel iets maar dit geeft een goede indicatie:
1 les: €100 pp
3 lessen: €250 pp
5 lessen: €350 pp
Huren van gear: complete set (board, kite, bar en wetsuit) €45, alleen kite en bar €30, alleen board €15 euro, alleen wetsuit €8

Leuk om te weten
Binnenkort neemt Ga-Afrika zelf de proef op de som qua kitesurfen en kunnen we je dus meer insider tips geven! We zullen dan ook meer informatie delen over welk bedrijf wij het beste aan te raden vinden voor het nemen van lessen.

 

 

%d bloggers like this: