Hoogtepunten van Zuid-Afrika: Kruger, St Lucia, Addo, Tuin- en wijnroute (19 dagen)

19-daagse reis langs de highlights van Zuid-Afrika
Zuid-Afrika kent vele hoogtepunten in deze reis hebben we hiervan een selectie gemaakt. De reis voert je langs schitterende landschappen, langs de uitgestrekte kust, de beroemde tuinroute en het wijngebied.

Reis met comfortabele accommodaties vanaf €1800 pp. Op basis van 19 dagen met een reisgezelschap van 2 personen. Prijs inclusief autohuur, accommodaties en enkele excursies; exclusief vlucht.

Je begint deze reis in Johannesburg waar je zult aankomen op de internationale luchthaven OR Tambo. Johannesburg is historisch gezien een belangrijke stad en is hedendaags een belangrijk zakencentrum. Afhankelijk van je vlucht heb je wellicht de middag de tijd voor een excursie. Bezoek het indrukwekkende Apartheidsmuseum of ga met een local door Soweto, één van de bekendste townships van Zuid-Afrika. Kom je aan het einde van de dag aan overweeg dan een extra in Johannesburg om een excursie te ondernemen.

Na Johannesburg rijdt je Oostwaarts om in de buurt van Graskop te overnachten. Je zult hier de Panoramaroute rijden waar je langs Gods Window Bourkes potholes en de Drierondavels, neem ook zeker de tijd om te stoppen bij één van de watervallen te bekijken. Daarna gaat het dan echt beginnen.. Je gaat op zoek naar de Big 5! Omdat de dieren overdag niet erg actief zijn, geef ze eens ongeluk met zo’n felle zon.. maak je de game drives ’s ochtends en aan het einde van de dag. Je game drive is inbegrepen bij je accommodatie en wordt begeleid door een ervaren ranger, zodat jij volledig kan genieten van de omgeving en je fototoestel en/of verrekijker goed in de aanslag kan houden. Wij regelen een afwisselend programma voor je van een bush walk en ochtend- en middag game drives.

Waarschijnlijk kan je er nog genoeg van krijgen om op zoek te gaan naar de wilde dieren, toch zal je vandaag het park verlaten om Zuidelijker af te reizen. Je ontdek hierbij weer een nieuw deel van het land. Je rijdt langs de grens met Swaziland, dat een aparte staat is binnen Zuid-Afrika. Je zal merken als je hier langs rijdt dat het leven primitiever is dan dat je hebt gezien op je weg tussen Johannesburg en Graskop. Je verblijft in Ermelo, een industriestadje vanwege de steenkoolmijnen. Als je op tijd aankomt kan je het Boerenoorlogsmonument bezoeken, het dorp is in de Boerenoorlog bijna helemaal verwoest geweest en daarna opnieuw opgebouwd. Of je kan rotstekeningen bekijken van de Bosjesmannen die hier voorheen leefde.

Vandaar rijdt je verder naar St. Lucia, een ontzettend mooi wetlandgebied dat gelegen is tussen de duinen. Een bijzonder natuurverschijnsel waarbij ook veel wild life te zien is. St. Lucia is ook nog eens een gemoedelijk plaatsje waar je leuk kunt rond wandelen. Misschien verteld iemand je ook wel het verhaal over de hippo’s (nijlpaarden) die vaak rond lopen in de straten, op bezoek gaan bij zwembaden of op straat worden aangereden. Als je genoeg tijd hebt is het mooi om naar Cape Vidal te rijden. We regelen ook voor je een boottocht in het park. Houdt je ogen open om dieren te spotten zoals nijlpaarden, krokodillen en de vele soorten vogels. Wil je iets anders? Je kan ook kanoën in het wetland park, snorkelen bij cape vidal, walvissen spotten (juni – november) of een game drive maken langs de oevers.

Na al deze indrukwekkende hoogtepunten is het even tijd voor wat ouderwetse ontspanning! Als je aankomt in Umlangha rocks zal het wel even wennen zijn, na alle rust van de parken is Umlangha rocks een erg grote stad. Je kan hier dus gaan winkelen, eens uitgebreid gaan lunchen en/of dineren. Maar je komt hier vooral ook om te genieten van de prachtige kustlijn. Ben je niet zo’n strandmens? Rijdt dan land inwaarts om een stuk van de valley of a 1000 hills te bekijken. Vanaf Umlangha rocks rijdt je naar Durban om daar je auto in te leveren en een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth te nemen. Op naar de Westkaap!

Voordat je het natuurschoon en cultuur van de Westkaap gaat ontdekken ga je nogmaals op safari in Addo elephant park. Safari is eigenlijk iets waar je nooit genoeg van zult krijgen dus geniet met volle teugen van dit schitterende park! Het park staat uiteraard bekend om zijn grote kudde olifanten maar er zijn nog veel meer dieren te ontdekken!

57_Elephants_retreating_evening_light_dust

Over het precieze begin- en eindpunt van de garden is wat discussie, maar dat je deze route gaat rijden is zeker. Het is een prachtige route met veel hoogtepunten. Eigenlijk te veel om te kiezen waar je moet stoppen. In de uiteindelijke reisbeschrijving zal ik je voorzien wat extra tips zodat je zelf kunt afwegen waar je wat extra tijd wilt besteden. Je verblijft ook in Swellendam, een plaatsje dat zijn historie duidelijk dankt het koloniale verleden waarin onze Nederlandse voorouders hier hun basis hadden. Loop hier dus ook zeker even rond om de sfeer in je op te nemen. Daarbij kan je er in deze plaats niet omheen, er wordt voornamelijk Afrikaans gesproken. Probeer het ook een keer, het is eigenlijk Nederlands met een accent, wat andere uitgangen en gekke woorden

Tijd voor wijn, veel wijn! Stellenbosch is het wijn walhalla van Zuid-Afrika. In het gehele gebied zijn wijnhuizen te vinden waar je tegen een lage prijs een proeverij kun doen. Lees je goed in welk wijnhuis je voorkeur heeft want helaas kan je ze niet allemaal bezoeken. Wil je de wijn combineren met aan activiteit? Doe dan eerste een wandeling op de estate van La Motte. Een bike & wine is een leuke manier om de wijnvelden te leren kennen. Je krijgt meer informatie van de gids en de route voert je langs 3 estates waar je de wijn gaat proeven. Gelukkig ben je op de fiets!

Gelukkig is er ook nog een hoogtepunt bewaard gebleven op het einde van je reis, namelijk de mooie stad van Kaapstad. Waar steden in sommige populaire bestemmingen wat chaotisch zijn en druk, is Kaapstad dat alles behalve. De ligging aan de zee en de uitgestrektheid van de stad zorgt ervoor dat er altijd een relaxte sfeer hangt. Activiteiten genoeg hier! Eigenlijk te veel om te kiezen. Wat je zeker niet moet missen is de rit langs Chapmans peak, de pinguïns bij boulders beach, het beklimmen van Lions head (zelfs nog mooier dan de tafelberg maar wel voor de fitte onder ons), Robbeneiland, de Kirstenbosch botanical garden en eigenlijk kunnen we zo nog wel even doorgaan.

Vind jij deze reis interessant of wil je deze nog wat aanpassen..? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder in het adviseren en samenstellen van je reis.

%d bloggers like this: