Een jaar in Zuid-Afrika

Vandaag is het een jaar geleden dat we aankwamen in Kaapstad. We hadden een halfjaar van voorbereiden, opzeggen, verkopen en afscheid nemen in Nederland erop zitten. En daar stonden we dan; met visas voor een jaar in de hand, 4 tot de nok gevulde koffers, een baan voor Marijn en accommodaties en huurauto voor de eerste paar weken van ons verblijf. Oja in een stad waar we zelfs nog nooit eerder geweest waren.

De eerste weken zijn ontzettend hard gegaan. Binnen twee weken hadden we oa een prachtig huisje gevonden, een bankrekening geopend, een auto gekocht en begon ook ik bij een nieuwe baan. Eigenlijk ging alles ons dus voor de wind, aanpakken en gaan was het motto! Ik heb daar alleen niet erg van kunnen genieten. Ik miste thuis, werkte hard aan Ga-Afrika, was moe van alle voorbereidingen in Nederland, was veel ziek en zonder eigen auto was t ook lastig om mn sociale leventje goed op te bouwen. Het bezoek van mijn ouders en vrienden uit Nederland waren dingen waar ik naar uitkeek. Toen ik mijn eigen autootje kreeg kon het rondcrossen in Kaapstad en omgeving beginnen en dus ook het opbouwen van mijn sociale leven hier, iets wat voor mij belangrijk is. Daarnaast heb ik heel veel leuk bezoek gehad uit Nederland (totaal 12 mensen dit jaar), heel fijn!

Ondanks de geweldige plek waar we woonde en de bijzondere ervaring die we deelden groeide wij in plaats van naar elkaar, verder uit elkaar. Na ongeveer een halfjaar samen in Kaapstad besloten we om na 8 jaar uit elkaar te gaan. Een moeilijke periode van veel verdriet, onzekerheid en ook eenzaamheid brak aan. Dan sta je er alleen voor, ver van familie en vrienden. Ik wilde Kaapstad niet zomaar verlaten, het zou voelen als opgeven maar ook alsof ik Marijn hier alleen zou achterlaten. Dit was voor het thuisfront niet makkelijk, maar gelukkig heb ik een paar geweldige vrienden die me in alles hebben gesteund. Daarnaast mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik met Marijn veel hele mooie jaren heb gehad en dat ookal is het nu over dat ik zo’n fijne liefde gekend heb. Ik ben blij dat ik in Kaapstad gebleven ben.

Vanaf het moment dat ik alleen ben heb ik mijn sociale leven hier eigenlijk vrij snel opgebouwd, met de tennisvereniging als basis voor veel vriendschappen. Zo kreeg ik weer het leventje dat bij mij past; sporten, borrelen, feestjes, nieuwe mensen leren kennen, plezier maken. Daarnaast geniet ik ook ontzettend van de mooie omgeving en alle leuke dingen die je kunt ondernemen. Je zou bijna vergeten dat in het afgelopen jaar ondanks al het gedoe op persoonlijk vlak, ik Ga-Afrika heb opgebouwd en dat het goed gaat daarmee! In de reiswereld is heel veel competitie maar toch is het me gelukt om een eigen reisorganisatie op te zetten waar ik voorlopig van kan leven. En dat doe ik dan op één van de fijnste plekken ter wereld!

Hoe de toekomst eruit gaat zien en waar in de wereld die is, is allemaal nog onduidelijk op dit moment. 2019 gaat in elk geval beginnen in Kaapstad en waar die eindigt weet ik nog niet! Waar het me soms frustreert dat ik geen duidelijk plan heb is het eigenlijk ook een enorme luxe en rijkdom dat dat kan en dat ik zoveel mogelijkheden heb. Op naar een nieuw jaar!

%d bloggers like this: