Een einde en nieuw begin

In het afgelopen halfjaar heb ik jullie veel verteld over het leven in Zuid-Afrika. Het bloggen over de emigratie is heel leuk om te doen en het dwingt je om meer bij dingen stil te zijn waar je normaal gesproken misschien niet zo bewust van bent. Bloggen betekend schrijven over de leuke dingen die je mee maakt maar ook over de minder leuke dingen. In dit blog moeten we helaas minder leuk nieuws delen.

Marijn en ik zijn samen aan dit grote avontuur begonnen en hebben de stap gemaakt om naar de andere kant van de wereld te verhuizen. We vinden het allebei heel jammer maar we zullen dit grote avontuur niet samen af maken. Een aantal weken geleden hebben wij besloten om uit elkaar te gaan. Dat zal vast veel vragen oproepen, waar veel ingewikkelde antwoorden voor zijn. We gaan als vrienden uit elkaar en steunen elkaar ook zeker in ons verblijf hier in Zuid-Afrika.

De afgelopen weken hebben we nog in hetzelfde huis gewoond maar deze week zal ik verhuizen naar een nieuw (tijdelijk) huisje zodat we beiden onze eigen weg kunnen gaan. Het is natuurlijk verdrietig als je na 8 fijne jaren uit elkaar gaat, daarom ben ik heel dankbaar voor de steun van mijn lieve vriendjes in Nederland <3! Maar kunnen jullie ook gerust zijn dat we beiden fijne mensen om ons heen hebben in Kaapstad die er ook zijn als het nodig is.

Veel vrienden hebben gezegd dat ik beter direct naar Nederland kan komen, wat natuurlijk heel aanlokkelijk is met al die leuke mensen die ik altijd om me heen had! Voorlopig blijf ik toch echt nog even hier en ga ik in september voor een aantal weken naar Nederland. Wie weet halen ze me dan wel over 😉. Voor nu is deze plek te mooi om zomaar van te vertrekken!

xx Lisanne

%d bloggers like this: