Drakensberge

De Drakensberge (door Nederlanders vaak aangeduid als Drakensbergen): een enorme bergketen in het Oosten van Zuid-Afrika die voor zijn natuurschoonheid graag wordt bezocht. Het staat niet voor niks op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit is een gebied waar bergbeklimmers en wandelaars graag heen gaan, maar ook als je jezelf niet in het zweet wilt werken is een bezoek aan dit gebied absoluut de moeite waard.

Wat?
Veel activiteiten in de buitenlucht! Wandelen door de bergen naar mooie watervallen of simpelweg genieten van het natuurschoon vanaf je accommodatie. Ook de beroemde sani pass is gelegen in de Drakensberge. Aanraders om te bezoeken zijn het Amphitheater in Royal Natal National Park, deze rotswand wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Het nabij gelegen Tugela falls (doe de hike die beide combineert alleen als je echt fit bent!) is op de één na hoogste waterval ter wereld.

Waar?
De Drakensberge loopt helemaal van Lesotho richting Krugerpark, zo is de Panoramaroute ook gelegen op rondom de Drakensberge. Echter, wordt met Drakensberge vaak het gebied bedoeld aan de zijde van Lesotho. Voor informatie over de Panoramaroute kan je de specifieke pagina daarvoor bezoeken.

De Drakensberge regio aan de kant van Lesotho bestaat ook weer uit verschillende delen en nationale parken. Giants Castle en Royal Natal Park zijn aanraders om te bezoeken!

Wanneer?
De Drakensberge kan je het beste bezoeken in het voor- of najaar. In de Zuid-Afrikaanse zomer kan je te maken krijgen met flinke regenval en dus modderige paden. In de Zuid-Afrikaanse winter daarentegen kan het erg koud zijn, aan de kant van Lesotho valt zelfs meestal wat sneeuw.

Hoe lang?
Houdt er rekening mee dat de wegen rondom de Drakensberge wat slechter kunnen zijn en dat je sowieso extra tijd moet plannen voor het afleggen van afstanden. Afhankelijk van de rest van je reis zijn er grofweg twee mogelijkheden qua route:

  1. Je kunt de Drakensberge bezoeken bijvoorbeeld als je van Durban komt en doorreist naar Johannesburg (of weer terug naar Durban als je via de kust je weg wilt vervolgen), je kunt dan stoppen bij Giants Castle en Royal Natal NP.
  2. Alternatief kan je via de Drakensberge de oversteek maken naar Lesotho (via de Sani pass).

Welke route je ook kiest zorg ervoor dat je een aantal dagen de tijd hebt om het gebied te verkennen, ik raad aan om een minimum van 2 overnachtingen per plaats aan te houden

Kosten
De kosten die je maakt zijn sterk afhankelijk van je keuze qua accommodatie. Je hebt hier zeer voordelig geprijsde accommodaties met een basisniveau aan faciliteiten, maar je vindt hier ook luxe berghutten. Voor tips of reserveringen neem contact met ons op. Je betaalt een conservation fee bij de nationale parken, dit is ongeveer 5 euro per persoon per dag.

%d bloggers like this: