De stand na een maand

We zijn nu ruim een maand in Zuid-Afrika. Een mooi moment voor een eerste terugblik en beschouwing.

Zaken op orde
Eigenlijk gaat zo’n eerste maand echt bizar snel voorbij. Tijd om ergens bij stil te staan heb je niet echt. Daarbij waren we ook al flink moe van de hectische tijd die we ook al in Nederland hadden dus al met al ga je een beetje in de overleefstand. In een maand tijd hebben we toch al aardig wat zaken op de rit gekregen: huis, auto, allebei een baan, bankrekening en verzekeringen. Ook al leken deze zaken soms tergend langzaam te gaan, hebben we het toch allemaal binnen een maand voor elkaar.

Emigreren een droom..?
Kijk je wel eens Ik Vertrek? Ken je van die mensen die zeggen dat ze gaan emigreren om meer rust te krijgen in hun leven en meer tijd voor elkaar? Juist! Nou hadden wij die illusie misschien niet, maar toch viel het een beetje tegen om al na 2,5 week na aankomst in Zuid-Afrika aan het werk te moeten. Naast het regelen van alle dingen moet je dan dus ook nog eens wennen bij een nieuwe werkgever. En ’s avonds doorwerken aan je eigen bedrijf. Hoezo meer rust..? 😉 Hoewel deze emigratie een droom is die uitkomt voelt dat dus niet altijd zo. Enerzijds omdat je na de hectiek van de afgelopen maanden simpelweg gesloopt bent. Maar anderzijds natuurlijk ook vanwege het gemis van mensen thuis. De dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren, even langsgaan, samen sporten, hapje eten of gezellig borrelen, zijn dat nu niet meer. Als je weg bent besef je je misschien wel des te meer hoe fijn het is om al die lieve mensen om je heen te hebben! Gelukkig hebben we nog veel contact en komen er veel mensen op bezoek, super leuk! Het is natuurlijk een super gave plek om te wonen, die we ook steeds beter aan het ontdekken zijn 😊.

Toerist of local?
Je bevindt je eigenlijk in een vreemde positie. Je bent geen toerist en zo voel je je ook niet echt. Als toerist bezoek je de stad één keer en bekijk je alles toch op een andere manier. We doen veel toeristische dingen maar kijken dan ook naar voor wie van ons bezoek het leuk is om hier ook heen te gaan en of het voor de klanten van Ga-Afrika een aanrader is. Maar een local ben je ook niet. We wonen hier en we doen dus gewoon elke week boodschappen en al van dat soort dingen die bij je dagelijkse leven horen, maar toch weet je verder maar weinig over hoe het hier werkt. Mede omdat we niet weten hoe lang we hier zullen blijven geeft het soms een vreemd gevoel, anders dan wanneer je een einddatum hebt bij bijvoorbeeld een exchange, stage of expat-year. Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we echt gewend zijn en tot die tijd hangen we dus maar de semi-toerist uit. Een goed excuus om veel leuke dingen te doen..!

Wij zijn benieuwd naar wat ons de tweede maand zal brengen.

 

%d bloggers like this: