Vanaf Kaapstad is Cederberg een uitstekend uitstapje voor een weekend om te genieten van de mooie natuur.

Wat?
Uitgestrekt gebergte, mooie natuur, rust en de mogelijkheid tot wandelen en het zien van rotsschilderingen. Highlights voor hikers zijn: het Maltese cross en de wolfberg arch die te bereiken is via de wolfberg cracks. Aangezien Cederberg ver weg ligt van steden met veel licht vervuiling kun je hier optimaal van de sterren hemel genieten.

IMG_1470-1.jpg

Waar?
Cederberg ligt zo’n 200km ten noorden van Kaapstad, met de auto doe je er 3 a 3,5 uur over. Vanaf Kaapstad rijdt je over de N7 Noordwaarts, het snelst ben je als je 27 km voorbij Citrusdal de afslag neemt naar Algeria, hier rijdt je het Cedergebergte in. Houdt er rekening mee dat het laatste deel van de weg over onverharde paden zal zijn, deze zijn goed met elk soort auto te berijden. Je zult hierdoor langzamer zijn met een kleine auto die niet hoog op zijn wielen staat. Het is mogelijk op de heenreis een andere route te nemen dan op de terugreis. Zo kun je op de heenreis bijvoorbeeld via de R303 de afslag bij Die Dorp Op Die Berg richting Cederberg nemen en op de terugweg via de N7 bij Citrusdal of Clanwilliam.

Voor de wandelingen heb je een permit nodig die je kunt verkrijgen bij de receptie op het terrein van de Cederbergwines.

Kaartje Cederbergwines

Wanneer?
Het hele jaar door, al kan het in de Kaapse winter koud en nat zijn (op de toppen van sommige bergen kan sneeuw liggen).

Hoe lang?
Vanuit Kaapstad wil je voor het bezoeken van Cederberg een weekend uittrekken, idealiter minimaal 2 nachten. Hierdoor heb je de tijd om mooie wandelingen te maken en ben je niet alleen maar aan het rijden.

Kosten:
Er zijn een aantal wandelingen te maken voor de meeste wandelingen heeft u een “permit” nodig (+- 40R), deze zijn te koop bij Kromrivier Cederberg Park (de office/ receptie van een locale wijnboer). Overnachten in Cederberg kan op verschillende plaatsen en varieert daardoor sterk in prijs, over het algemeen is een overnachting goedkoper dan in Kaapstad.

Leuk om te weten:
Je kunt in Cederberg veel buitensporten doen zoals klimmen en mountainbiken. Sterren kijken is hier fantastisch! Er is een obervatory, deze is op zaterdagen voor publiek geopend (kaartje kopen bij Kromrivier Cederberg Park) waar je meer informatie over onze melkweg krijgt en met een telescoop de hemel af kunt speuren. Sla ook zeker een bezoek aan de wijnboer niet over om te proeven hoe de wijn verbouwt op hoogte smaken. Op de terugweg naar Kaapstad kun je in Citrusdal lekker vers fruit inslaan.

 

Tags: Cederberg, Maltese cross hike, Wolfberg arch, hike, wandeling